„Защитници“ на Морската градина срещу организаторите на референдума за Морската градина

Стана ясно, че 35000-та отворена фейсбук група „Варна може да защити Морската си градина“ е изтрита в малките часове на 07.10.2015г. Известно е и това, че тази група се администрираше от гражданските сдружения „Зелена Варна“ и „Варна диша“, като председателката на второто от тях Славена Панайотова набеди за хакерската атака и изтриването на 35000 члена ... „сопаджии“ (!?).

Но в случая дали самият крадец не вика „дръжте крадеца“?

Дали тези либерални, почтени и демократични администратори, трили коментари и членове на групата без никакви обяснения за причината, дали именно някой от тях не е организирал хакерската акция по финансови съображения, щом преди нея течаха рекламки и рекламни клипчета да речем именно в полза на кандидат-кмета Чавдар Трифонов, а в новата група го клеймят?
Може да не е хакване - може да са купили паролата от някои от админите“,
написа Боян Георгиев (stonetrol) във FB на 8 октомври в 17:45 часа.
А може би сопаджии?“ - тиражира дълбокомислената алтернативна хипотеза Славена Панайотова.

Не е ли и удобен начин за изолиране на неудобните и потулване на следи?


Сега тече акция за подновяване на членството и възстановяване на групата, но вече като затворена. Не е ясно колко достъпа са забранени, но със сигурност е забранен достъпът от профила „Юлиян Чолаков“, без никакво обяснение за това. Защо? Има само една срамежлива молба от администратора Антония Петрова от 08.10.2015г. да им се даде „малко време“...(?) Останалите администратори и цензори са Светлана Горбатенко, Деница ЗлатароваАнтон Тончев, Милен Славов, Николай Маринов, Славена Панайотова и разбира се, вездесъщият Кръстю Кръстев.      

Преди да бъде изтрита, в предишната група възникна скандал, предизвикан от оплакването на един неодобрен кандидат за варненската листа на „Зелените“ за местните избори на 25.10.2015г. - именно Кръстю Кръстев. Бяха изречени тежки думи. После се оказа, че той въобще не е подавал заявление, че иска да е кандидат и не е ясно на кого и защо е обиден.

По-долу има линк към PDF файл, в който е документирано възникването на скандала и голяма част от последвалата полемика. От текста е видно как като по сигнал няколко човека започват да маскарят с непремерените си или целенасочени изказвания и коментари не само „Зелените“ като партия и гражданската им листа във Варна, но и отделни личности, и целия Инициативен комитет за референдумa за Морската градина, и дори Сдружение за оптимизиране на правосъдието и администрацията - СОПА като организация.


В PDF файла са съхранени коментарите за периода от 19 до 26 септември 2015г. или поне тези от тях, които са пожалени и не са изтрити от администраторите, които понастоящем се жалват от вандалски изтривателски действия, аналогични на техните.

Общо над 350-те коментара са направени под следната публикация на Ангелина Попова:

„Изборите наближават!!!! Няма ли да изкарате нормален човек от гражданите, който да ни представлява в общината?????? Правихме анкета преди време тук и избрахме двама от администраторите Милен Славов и Кръстю Кръстев. Отказахте ли се, момчета? Защо? Направете нещо, ще ви подкрепим!“


PDF файл - 11285к   отвори/изтегли  
http://sopa.bg/request.php?2353


Настоящото възстановяване на изтритата заедно с групата полемика е с оглед да се направи анализ на причините за възникването на скандала и за последвалата го хакерска атака, поради впечатлението и съмнението, че целта е била да се манипулират ориентирите на множество хора, които искрено обичат и искат да защитят заедно Морската градина на Варна от задкулисието и ТИМ, независимо от техните различни политически съображения и пристрастия.

Заключенията оставям на вашата съвест.
Юлиян Чолаков
11.10.2015г.
  
Сдружение за оптимизиране на правосъдието и администрацията, СОПА  
  Преглеждания днес: 2

Преглеждания общо: 1901

изпрати на приятел изглед за печат създай pdf с тази новина
Публикувано на 11.10.2015 - 09:44:44